Споделено: Пет белега на неподправената женственост

Без съмнение, женствеността представлява една от най-значителните сили във всяко едно общество по света. Да бъдеш жена в свят, изпълнен с нестихващи борби за феминизъм и еманципация, безспорно е изключително сложна задача и истинско предизвикателство за всяка уважаваща себе си дама. Но дали единствено красотата и външният вид са с определящо значение за женствеността? Нима само ,,позлатената‘‘ обвивка е достатъчна, за да представлява нашата своебразна визитна картичка пред света? За щастие, историята и практиката всекидневно ни доказват, че отвъд тези лесно забележими черти от облика на една представителка на нежния пол, съществуват 5 първостепенни показателя на личността, които индикират наличието на женственост.

Движения:

За да постигнете оптимални резултати при изграждането на Вашата женственост, вие несъмнено следва да поработите върху походката и начина на движение. Специалистите по личностна ефективност високо препоръчват движенията да бъдат меки, плавни и гъвкави, докато същевременно поддържате тялото си пластично и изправено.

Емоционалност:
Както добре знаете, чувствителността и силните емоции са запазена марка на нас дамите, чието начало е ирационално. И в това няма нищо лошо, дори напротив. Наскоро проведени психологически проучвания в САЩ изключително красноречиво показват, че така наречените ,,ледени жени‘‘, лишени от всякакви емоции, силно отблъскват противоположния пол. А това от своя страна напълно се противопоставя на масовата представа, че мъжете се отегчават от емоционални половинки. Ето защо е добре да включите този показател в своя арсенал.

Сексуалност:

Известният цитат на вечния секссимвол Мерилин Монро ‘‘Смятам, е сексуалността е привлекателна, само когато е естествена и спонтанна‘‘ е особено показателен за степента на този признак, която е необходима, за да се постигне истинска и пленителна женственост. Избягвайте да излъчвате натрапчива и прекалена еротика, но същевременно заключете в килера всички ваши задръжки и притеснения. Стремете се да бъдете уверени по отношение на страстта и удоволствията, към които се стремите. Това гарантирано ще повлияе както на самочувствието ви, така и на цялостните отношения с вашия любим.

Родителство:

Без съмнение, на света не съществува по-силно чувство от майчинската любов и семейството. И бъдете сигурни, че тя си личи изключително много. Мъжкият пол все повече и повече бива привличан именно от загрижеността и обичта, които една майка показва към своето най-скъпо създание. Нещо повече – този тип съкровени и неподправени чувства притежават много по-голяма тежест в окачествяването на едно момиче в напълно усъвършенствана жена, като автоматично оставят в сянка традиционната преходна красота.

Домът като крепост:

Всяка уважаваща себе си дама безспорно умее да съчетава множество трудоемки дейности в своето напрегнато ежедневие. Така тя се превръща едновременно в майка, съпруга и не на последно място по важност – в
пазителка на дома. Той отдавна вече не представлява термин за място, а термин, който изгражда невидима рамка на времето и който приютява душата завинаги. Промяната, увеличаването на усета и вниманието към дома, са неоспоримо доказателство за постигането на истинска женственост.

Автор: Ю. Д.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s