Как да преборим рутината в отношенията?

Не е тайна, че когато хората са заедно отдавна, острата им първоначална привлекателност постепенно изчезва. Колкото по-дълго живея с мъжа ми, толкова по-силно ме безпокои въпроса – не сме ли омръзнали един на друг, не ни ли е скучно заедно? И ако да – нормално ли е това? Има ли начини да разнообразим общуването помежду си, без да прибягваме до екстремни преживявания от типа на скално катерене или посещения на „суинг клубове”, например?

Анна, 32 г.

Драга Анна, най-ефективният начин да погребете които и да било отношения с помощта на взаимните отвращение и скука, това е ежесекундно да проверявате дали не ви е скучно заедно. Каквото и да правите – всичко ще е изкуствено и безуспешно, защото да се бориш със скуката всъщност е много скучно и измислено занятие.

Аз бих Ви предложила да подходите към проблема от друга страна – помислете и си отговорете на следващите въпроси: За какво са Ви, на Вас самата, тези отношения? Какво е интересното в тях? Нужен ли Ви е именно този партньор? Ако „да”, то за какво по-точно? Отместете фокуса на своето внимание – не зацикляйте на това интересни ли сте на партньора си Вие самата, а по-добре се опитайте да разберете какво Ви е интересно на Вас в отношенията.

Оттук нататък действайте според ситуацията – ако партньорът Ви ви е нужен за нещо и на двамата заедно ви е интересно да правите нещо заедно, правете го. Ако ви е скучно да правите нещо друго – то защо да се мъчите изобщо? Между другото, възможно е именно скалното катерене или посещение на „суинг клубове” да е именно това, което ви е приятно да правите заедно, важното е не действието, а споделеността и приятните съвместни емоции.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s