Да заключим любовта (или няколко думи за раздялата и разстоянието във връзките)

Поради причини, независещи от нас, човекът, когото обичам и с когото живея, отива в дълга командировка и ще живее в друг град. Ще се виждаме само през почивните дни и това ще продължи половин година. Идният месец той ще отива на новото място да търси жилище под наем, а след това ще ни останат само тези редки срещи. Новите хора в неговия живот и голямото време, което той ще прекарва с тях, ме карат да си задавам някои въпроси – наистина ли е вярна поговорката „Далече от очите – далече от сърцето“? Възможно ли е да съхраним отношенията си при това положение или е нужно да преглътна трудно чувствата си и да преживея дългото щастливо време, прекарано с него и да продължа напред сама? Объркана съм и не знам какво да очаквам от връзката ни. 

Нели

1. Сериозните отношения не могат да увехнат при срещи веднъж седмично.

2. Сериозните отношения не могат да загинат, ако през останалите 6 дни двамата срещат други хора. Напротив: контрастът в отношенията усилва привличането в двойката.

3. Вашата паника може да се обясни с това, че Вие се страхувате не толкова от раздялата, а от нещо друго във Вашите отношения и безсъзнателно Ви се иска да „опаковате“ това безпокойство в идеята за раздялата. Добре е да си отговорите на въпроса коя е причината за това безпокойство и да се опитате да я отстраните. Ако Вашата връзка е основана на доверие, близост и интимност, то нямате никаква причина за притеснение.

4. Може би изпитвате страх, че ще се съревновавате по някакъв начин с новите хора в живота на любимия – тази емоция говори за неувереност в самите Ви отношения.

Извод: Не мислете за формата на отношенията Ви, това само Ви обърква и Ви отклонява от същността на отношенията. А същността на нещата при Вас е в това дали отношенията Ви имат бъдеще, дали в тях има още живот. Над това и поработете, вместо да възприемате раздялата като катастрофа и да се паникьосвате. Вместо това направете нещо полезно за любимия. Помогнете му с преместването в новия град, опаковайте вещите му, мислете и говорете за новия му живот там, поддържайте го емоционално. Накратко – бъдете конструктивни в ситуацията. Много от психичните проблеми се решават чрез действия. Така че направете нещо!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s